"Βγάζεις πικρία, αλλά μήπως το παρατραβάς;"...

Τι μας έγραψε αναγνώστης, τι απαντάμε εμείς... Μας ενοχλεί πολύ, να μας θεωρούν κορόιδα... Μπορεί να κάνουμε το βλάκα, αλλά ηλίθιοι δεν είμαστε...
"Βγάζεις πικρία, αλλά μήπως το παρατραβάς, όταν βλέπεις παντού εχθρούς"; Αυτά μας έγραψε αναγνώστης, με αφορμή το σχετικά πρόσφατο κείμενό μας, όπου διαμαρτυρόμασταν δημόσια για τη συμπεριφορά κάποιων εναντίον μας. Αγαπητέ φίλε. Δεν βλέπουμε παντού εχθρούς.
Ούτε φαντασιόπληκτοι είμαστε. Όμως στην καθημερινότητά μας εντοπίζουμε ανθρώπους, που επιδιώκουν να καταπατήσουν βάναυσα την αξιοπρέπειά μας. Για να κάνουν τη δουλειά τους... Τέτοιοι, κακά τα ψέματα, υπάρχουν άφθονοι. Δεν αποκλείεται καμία φορά, άθελά μας και ασυνείδητα, να εμφανίζουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, και εμείς τέτοιες συμπεριφορές. Όταν το αντιλαμβανόμαστε, όμως, επανορθώνουμε αμέσως. Νιώθουμε ότι κάποιοι δρουν, τις περισσότερες φορές με ύπουλο τρόπο, εχθρικά εναντίον μας.Προκλητικοί συμφεροντολόγοι, που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να κάνουν τη δουλειά τους. Και αφού σε στύψουν ή βλέπουν ότι κλωτσάς, σε πετάνε στη γωνία. Για να κάνουν νέες συμμαχίες... Αυτό που μας ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να μας θεωρούν κορόϊδα. Μπορεί να κάνουμε το βλάκα, αλλά ηλίθιοι δεν είμαστε!