Tα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα (25/26-2-2012)

Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα στις 25/26-2-2012 αφορούν σε αδικήματα, που διαπράχτηκαν σε διάφορες περιοχές. Δείχνουν τον σημερινό χάρτη εγκληματικότητας στη χώρα. Άλλα εξιχνιάστηκαν και άλλα όχι. Η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρανομία, αντί να μειώνεται, όλο και αυξάνεται. Στο ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, τα παρακάτω συμβάντα: 

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Κλοπή
Την 26-2-2012/05.16 στη Γλυφάδα, οδός Λαζαράκη, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, συσκευές και διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας. Δράστες αναζητούνται.  

Γ.Α.Δ.Α.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)
Σύλληψη ατόμου για οφειλές προς το Δημόσιο
Την 25-2-2012 απογευματινές ώρες, στην Αθήνα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.554.908€. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 17ου Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για φοροδιαφυγή.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. Πέλλας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστης αναζητείται)
Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Την 26-2-2012/17.15 στο Δ.Δ. Άσπρου Δήμου Σκύδρας Πέλλας, 31χρονος ημεδαπός, για άγνωστη αιτία πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε στα πόδια 47χρονο επίσης ημεδαπό. Παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. Καστοριάς
Ενημερωτικό
(Σύλληψη -1- δράστη)
Περί αρχαιοτήτων
Την 25-2-2012/23.30 στην Καστοριά, συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, βρέθηκαν (3) τμήματα αρχαίων κεραμικών αγγείων, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις «περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς». Άπαντα τα ανωτέρω κατασχέθηκαν.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Α.Δ. Ζακύνθου
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστης αναζητείται)
Συμπληρωματικά στοιχεία
Συνέχεια του Συνοπτικού δελτίου της 26-2-2012/07.30, που αφορά το σοβαρό τραυματισμό ατόμου στο θώρακα, μετά από πυροβολισμό από άγνωστο δράστη, πράξη που έγινε την 26-2-201/05.35 έξω από κέντρο διασκέδασης στο Αργάσι Ζακύνθου, όπως προέκυψε από την έρευνα, παθών είναι 24χρονος ημεδαπός και δράστης 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται. Παθών νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου
Υ.Α. Αγρινίου
(Σχηματισμός δικογραφίας)

Περί αρχαιοτήτων
Από την έναντι Υπηρεσία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 54χρονου ημεδαπού, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, πολύ κοντά στην οικία του, όπου κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το βρέθηκε και κατασχέθηκε κρυμμένο ένα δέμα, που περιείχε (1) εικόνα μεγάλων διαστάσεων, που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη, (1) εικόνα, που απεικονίζει τον Ευαγγελιστή Μάρκο, (2) πήλινα λυχνάρια, (1) πήλινο ειδώλιο ανθρώπινης μορφής και (1)  αντικείμενο με τη μορφή της σφίγγας. Τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων, ενώ θα εξεταστούν από αρμόδιο αρχαιολόγο, προκειμένου να προσδιοριστεί με επιστημονικά κριτήρια η παλαιότητα και η αξία τους .                 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Δ. Φθιώτιδας
Τ.Α. Λαμίας
(Σύλληψη -3- δραστών)
Κλοπή-φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Την 25-2-2012/18.00 στη Δαμάστα Φθιώτιδας, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί, ηλικίας 54, 32 και 51 ετών, γιατί χρησιμοποιώντας σκαπτικό μηχάνημα αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από εργοστάσιο υπόγεια βιομηχανικά καλώδια, αδιευκρίνιστης αξίας, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψουν. Επίσης, δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2011 έως 31-12-2011 αφαίρεσαν από το εν λόγω εργοστάσιο διάφορα μηχανήματα. Κατασχέθηκε (1) Ι.Χ.Φ. αυτ-το, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την παράνομη δραστηριότητά τους.  

Α.Δ. Εύβοιας
Ενημερωτικό
(Σύλληψη -2- δραστών, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους)
Αρπαγή-παράνομη κατακράτηση
Την 25-2-2012/11.30 και 14.30 στην Αμαλιάδα και στα Καβάσιλα Ηλείας, συνελήφθησαν 24χρονος και 33χρονη, υπήκοοι Πακιστάν και Βουλγαρίας αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί με χρήση σωματικής βίας την 19 και 23-2-2012 δέσμευσαν 24χρονο και 22χρονο, υπηκόους Πακιστάν και τους κατακρατούσαν παράνομα σε οικία, απαιτώντας χρηματικά ποσά από τους συγγενείς τους, για την ελευθέρωσή τους. Δράστες την 25-2-2012 παρέλαβαν μέσω πιστωτικού ιδρύματος χρηματικό ποσό και ελευθέρωσαν τους παθόντες, οι οποίοι συνελήφθησαν, γιατί διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας. Πράξεις καταγγέλθηκαν στο Τ.Α. Χαλκίδας, όπου διέμενε ο πρώτος παθών, ο οποίος αναχώρησε τις πρωινές ώρες της 19-2-2012, με προορισμό τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, προς ανεύρεση εργασίας. Προανάκριση συνεχίζεται από το Τ.Α. Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Τ.Α. Αμαλιάδας.

  

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ανεύρεση εμπρηστικού μηχανισμού
Την 25-2-2012/17.37 στο Αιγάλεω, στη στάση Αιγάλεω, εντός βαγονιού του «ΜΕΤΡΟ», που επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο προς αεροδρόμιο, βρέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από Τ.Ε.Ε.Μ. Δράστες αναζητούνται.  

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -5- δραστών)
Περί ναρκωτικών
Την 25-2-2012/12.10 στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (498) γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και (7) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου
(Σχηματισμός δικογραφίας)
Εξιχνίαση κλοπών
Από το Τ.Α. Αιγίου, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από (3) αλλοδαπούς, υπηκόους Ρωσίας (-2- άνδρες και -1- γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαρρήξει (4) εξοχικές οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και (1) ζεύγος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, που είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα στο Αίγιο. Σε έρευνα που έγινε στην οικία των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και (1) κρατική πινακίδα κυκλοφορίας.

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Α.Δ. Κορινθίας
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Πυρκαγιά
Την 26-2-2012/04.40 στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.