Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα (24/25-2-2012)

Τα αστυνομικά συμβάντα σ' όλη την Ελλάδα στις 24/25-2-2012 αφορούν σε αδικήματα, που διαπράχτηκαν σε διάφορες περιοχές. Δείχνουν τον σημερινό χάρτη εγκληματικότητας στη χώρα. Άλλα εξιχνιάστηκαν και άλλα όχι. Η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρανομία, αντί να μειώνεται, όλο και αυξάνεται. Στο ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, περιλαμβάνονται, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, τα παρακάτω συμβάντα: 

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δραστών)
Περί ναρκωτικών - όπλων
1) Βραδινές ώρες της 23-2-2012 στον Πειραιά, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (108) γραμμάρια κοκαΐνης, (1.736,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) πιστόλι, (28) φυσίγγια, (3) ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 710€, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δραστών)
2) Απογευματινές ώρες της 24-2-2012  στα Πατήσια, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5.237) γραμμάρια ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 2.300€, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (3) κινητά τηλέφωνα, (1) Ι.Χ.Ε. αυτ-το και (1) δίκυκλη μοτ-τα.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -2- δραστών)
3) Την 24-2-2012/12.45 στο Πέραμα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (256) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) καραμπίνα και (2) σπαθιά.

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -3- δραστών)
Εξιχνίαση ληστειών
Απογευματινές ώρες της 24-2-2012 στη Κερατέα, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί   (-2- άνδρες και -1- γυναίκα) και αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας. Ειδικότερα, δράστες επιβαίνοντες σε αυτ-τα, μετέβαιναν σε σπίτια σε απομακρυσμένες περιοχές της Κερατέας και με διάφορα προσχήματα προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, από τα οποία στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν (5) ληστείες, πράξεις που τέλεσαν από 4-10-2011 έως 23-2-2012.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -2- δραστών)
Εξιχνίαση κλοπών – αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, σχετικά με τη σύλληψη 25χρονου ημεδαπού στη Λάρισα, πράξη που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 23-2-22012, για διακεκριμένες κλοπές και Ν. «Περί όπλων - ναρκωτικών», συνελήφθησαν 34χρονος ημεδαπός και 53χρονη ημεδαπή, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Ν. «Περί όπλων». Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος, μεσημβρινές ώρες της 23-2-2012, πούλησε αντί του χρηματικού ποσού των 1.440€, το σύνολο των κοσμημάτων που αφαίρεσε από οικία, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής, σε κατάστημα αγοράς χρυσού, ιδιοκτησίας της 53χρονης, το οποίο λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος ο 34χρονος. Σε  έρευνα που έγινε στο ως άνω κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα από την οικία της 37χρονης παθούσας και πλήθος άλλων κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) μαχαίρι, (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, (1) γεμιστήρα, (7) καψύλλια, (1) ηλεκτρικός εκκενωτής (teaser), (1) ασημένιο πουγκί, χειρόγραφα σημειώματα και πλαστικά σακουλάκια, κενά περιεχομένου, στα οποία αναγράφονται είδη κοσμημάτων, βάρος ζύγισης αυτών, καράτια, χρηματικά ποσά και ημερομηνίες. Επιπλέον, ο 25χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 11-06-2011 έως 19-02-2012 στη Λάρισα, διέπραξε συνολικά (8) διαρρήξεις οικιών, αφαιρώντας χρυσαφικά - κοσμήματα αξίας 25.000€, το χρηματικό ποσό των 8.550€ και διάφορα αντικείμενα αξίας 7.700€.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δελτίο τύπου
(Σχηματισμός δικογραφίας)

Εξιχνίαση κλοπών
Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη (2) περιπτέρων και (1) εμπορικής επιχείρησης, πράξεις που έλαβαν χώρα από 3-12-2011 έως 29-1-2012 στην Κέρκυρα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλγερίας, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες επέλεγαν ως στόχους περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στην Κέρκυρα, από τα οποία αφαιρούσαν τσιγάρα, χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα. Ύστερα από αναζητήσεις, δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κομμένου και στην κατοχή τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες συσκευασμένων τσιγάρων. Δράστες αφαίρεσαν συνολικά (750) πακέτα τσιγάρων, αξίας 4.740€, (1) φορητό Η/Υ και χρηματικό ποσό.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -4- δραστών)
Περί ναρκωτικών
Μεσημβρινές ώρες της 24-2-2012 στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας, εξαρθρώθηκε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη Χώρα από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις (2) χώρες, ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε ταχυδρομικά δέματα και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν, 64χρονος ημεδαπός και (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (2.064) ναρκωτικά χάπια. Αναλυτικότερα, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε ταχυδρομικό δέμα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε (713) ναρκωτικά χάπια, με τελικό προορισμό το Μελισσοχώρι Βοιωτίας. Μεσημβρινές ώρες της 24-2-2012, αστυνομικοί του Τ.Α. Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και με ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των ΕΛ.ΤΑ., το παρέδωσαν στον 64χρονο παραλήπτη του, επιχειρηματία, στην επιχείρησή του στο Μελισσοχώρι. Στην έρευνα που έγινε στις αποθήκες της επιχείρησης, βρέθηκαν επιπλέον (1.350) ναρκωτικά χάπια. Όπως προέκυψε, την αποθήκη της επιχείρησης την έχει παραχωρήσει ο 64χρονος, ως πρόχειρο κατάλυμα στους (3) αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη διαμονή τους στη Χώρα. Μετά από αναζητήσεις, συνελήφθησαν οι (3) Ινδοί, στην κατοχή του (1) εξ αυτών βρέθηκε (1) ναρκωτικό χάπι. Επίσης, προέκυψε ότι οι Ινδοί χρησιμοποιούσαν το όνομα και την ταχυδρομική θυρίδα του 64χρονου για την αποστολή των ναρκωτικών χαπιών από σύνδεσμό τους στην Ινδία, ενώ άλλες (3) φορές στο παρελθόν είχαν προηγηθεί παρόμοιες ταχυδρομικές αποστολές.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Α.Δ. Δωδεκανήσου
Ενημερωτικό
(Σύλληψη -3- δραστών)
Ληστεία
Την 24-2-2012/23.30 στο Παραδείσι Ρόδου, συνελήφθησαν (3) ημεδαποί και αναζητείται άγνωστος συνεργός τους, γιατί εισήλθαν σε οικία, στην οποία διέμενε αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν (2) κινητά τηλέφωνα, (1) φωτογραφική μηχανή και (1) ρολόι. Ακολούθως, δράστες εισήλθαν σε οικία, όπου διέμεναν (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν και αφού τραυμάτισαν (2) εξ αυτών με μαχαίρι, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ

Α.Δ. Ηρακλείου
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Πυρκαγιά – θανάσιμος τραυματισμός ατόμου
Την 25-2-2012/11.50 στο Δ.Δ. Αμιρών, Δήμου Βιάννου Ηρακλείου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ εντός αυτής βρέθηκε απανθρακωμένη ηλικιωμένη ημεδαπή. Προανακρίσεως επελήφθη η Π.Υ.


ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστεία
Την 24-2-2012/23.06 στο Κερατσίνι, οδός Πάφου, (2) άγνωστοι δράστες  με την απειλή όπλου  ακινητοποίησαν ημεδαπό σε πυλωτή πολυκατοικίας, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά στα κάτω άκρα και στη συνέχεια του αφαίρεσαν (1) τσάντα, που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό. Παθών μεταφέρθηκε με ίδια μέσα σε νοσοκομείο. Δράστες διέφυγαν με  μοτ-τα και αναζητούνται.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Έκρηξη
Την 25-2-2012/01.58 στο Ίλιον, Λεωφ. Θηβών, από άγνωστη αιτία προκλήθηκε έκρηξη σε ακάλυπτο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορά (1) υαλοπίνακας του πρατηρίου, καθώς και (1) υαλοπίνακας παρακείμενου καταστήματος φωτιστικών. Ενεργείται προανάκριση.

Γ.Α.Δ.Α.
Δελτίο τύπου
Υ.Α. Ν/Α. Αττικής
(Συνελήφθησαν  -14- δράστες και αναζητούνται  -7- συνεργοί τους)
Εξιχνίαση κλοπών
Από την έναντι Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της  Υ. Α. Β/Α. Αττικής και της Υ. Α. Αθηνών, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που το τελευταίο οκτάμηνο, είχε διαπράξει τουλάχιστον (218) διαρρήξεις αποθηκών διαμερισμάτων, κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν συνολικά (14) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης υπό την καθοδήγηση (2) αρχηγικών μελών της σπείρας, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών (2) οικίες, στην περιοχή του Ν. Κόσμου και της Δάφνης. Ειδικότερα, ανωτέρω συλληφθέντες, από κοινού με (7) ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, κινούνταν με (3) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρατηρώντας τις οικίες από τις οποίες διέρχονταν και συγκεκριμένα τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων τους και αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβίαζαν τις κύριες εισόδους τους και στη συνέχεια παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη καθημερινής χρήσης, ακόμη και αναλώσιμα προϊόντα. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους και σε (3) Ι.Χ.Ε αυτ-τα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, χρήματα, ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ποδήλατα, είδη ρουχισμού, βαλίτσες και σακίδια, αναλώσιμα είδη, διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, χάρτες της Αττικής με σημειωμένες διευθύνσεις, διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης, μεταλλικές λάμες και άλλα αντικείμενα. Επίσης κατασχέθηκαν προαναφερόμενα οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κλοπιμαίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α.Δ. Μεσσηνίας
Δελτίο τύπου
Υ. Α. Καλαμάτας
(Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος -2- δραστών)
Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας
Από την έναντι Υπηρεσία, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες της 28-2-2011, βρέθηκε νεκρός σε μικρή απόσταση από την οικία του, στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας εντός του χώρου αποσκευών του οχήματός του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες της ανθρωποκτονίας είναι (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 39 ετών αντίστοιχα και (2) τουλάχιστον ακόμα άγνωστοι συνεργοί τους.  Ειδικότερα, ανωτέρω 39χρονος με τους (2) άγνωστους δράστες, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία. Ο 45χρονος δράστης είναι κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού, για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων και αναζητούνται.