Θυμάμαι τις κακές στιγμές του 2011 στην κακόμοιρη Ελλαδίτσα μας...

Του Άγγελου Πυριόχου
Τι χρονιά! Κοψοχρονιά μάς δώσανε. Τσάμπα. Το αφεντικό τρελάθηκε τόσο πολύ που μας πούλησε στον Παπαδήμο. Τι περάσαμε! Τι πληρώσαμε! Τι μας πήρανε! Το κακό είναι ότι θα μας τα πάρουν και το 2012. Εδώ που φτάσαμε, όμως, το μόνο που
θα βρουν να πάρουν είναι από τα τρία το... ακίνητο. Σε λίγο θα μας βάλουν να πληρώσουμε τέλος ακινήτου πέους. Μη γελάτε. Το επεξεργάζονται. Θα μας μείνει αξέχαστη η χρονιά, που πέρασε. Μείναμε όλοι με χρωστούμενα. Να θυμηθούμε μερικά από τα «αξέχαστα».
Αγανακτισμένοι: Φρούτο καλοκαιρ

ινό. Λεφτά για διακοπές δεν είχαμε, στήσαμε σκηνές στο Σύνταγμα. «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή». Η Αθήνα κάηκε. Μόδα ήταν και πέρασε. Οι επαναστάτες στην Ελλάδα είναι σαν τα γιαούρτια. Λήγουν και τα πετάς. Υπήρξαν και θύματα. Νεκρός. Ηταν ΚΚΕ, τον ξέχασε και το κόμμα. Ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τους Αγανακτισμένους ο Περισσός. Τους χρέωνε στον Τσίπρα. Ούτε τσίπα, ούτε Τσίπρα, τους έφτυσε κι ο Πάγκαλος, πνίγηκε το κίνημα στο ροχαλοτσουνάμι του αντιπροέδρου.


Λουκάνικος: Σκύλος φίρμα των απανταχού διαδηλώσεων της Αθήνας, εχθρός των ΜΑΤ και του Παπουτσή αυτοπροσώπως. Το video με τα παλικάρια της Αστυνομίας να κλωτσούν τον Λουκάνικο έκανε το γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα το τετράποδο να γίνει πιο φίρμα από τον δίποδο προστάτη του πολίτη, που ούτε ένα φράχτη δεν κατάφερε να φτιάξει, να τον πηδά μήπως σταματήσει να πηδά τους «προστατευόμενους» πολίτες του.

Πάγκαλος: Από το ρεβεγιόν στο Σύνταγμα ένα χρόνο πριν έως σήμερα, ο αντιπρόεδρος δεν έχασε γραμμάριο, έχασε όμως κύρος και πολιτική δύναμη. Από ’κει που έτρεχε σε Κίνες και Κατάρ, από ’κει που ήταν ντουέτο με τον Τσίπρα «Οι αντίπαλοι», έπεσε στα παράθυρα να λέει «δεν έχω να πληρώσω το χαράτσι». Τον αφήνουν να καεί με την ησυχία του, ο κόσμος τον κράζει, κατά το «κράζει τη μάνα ο υιός», αλλά ο Πάγκαλος δεν κάνει πλέον «μάνα» στο κόμμα. Εκθετο τον έχουν, απλώς δεν βρίσκουν σκαλιά να τον αφήσουν.


Πόθεν έσχες: Επανάληψη αποτυχημένου σίριαλ. Κορόιδο λαέ, χάζευε. Καμάρωνε. Πλούτη και εργαλεία. Εσχες δίχως πόθεν. Τάχα «κάποιοι» είχαν μουτζούρες σε κάτι ποσά. Ποια ποσά και πόσα. Τα νησιά Κέιμαν, ο Λίβανος και η Ελβετία καλύπτουν. Χωρίς ντροπή νομοθετούν οι βουλευταράδες που δεν είναι δουλευταράδες, κάνει το σκατό του παξιμάδι ο πολίτης κι αυτοί πάνω στο σκατοπαξίμαδο απλώνουν χαβιάρι.
Εφραίμ: Το ράσο είναι σαν ταγιέρ της Κοκό Σανέλ. Κλασικό. Πάντα στη μόδα. Το ράσο ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνο φαρδαίνει. Ενα Βατοπέδι επανήλθε. Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι το κατάπιε το σκάνδαλο η λίμνη, ο Εφραίμ έβγαλε περιοδεία στη Ρωσία την Τιμία Ζώνη. Μεγάλη επιτυχία. Εκατομμύρια στην ουρά, εκατομμύρια ρούβλια στο κινητό παγκάρι, κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν αυτά τα χρήματα. Πόνεσε κάποιους αυτό. Και εκεί που θα έμπαινε η Παναγία σε Φάτνη για τον ανώδυνο, έγινε το επώδυνο στο Αγιον Ορος. Από κελί σ’ άλλο κελί ο Εφραίμ, κατέληξε στον Κορυδαλλό χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν ο κορυδαλλός είναι το πτηνό της αρεσκείας του.
Παπανδρέου Γιώργος: πρώην πρωθυπουργός. Αν και με τον Γιώργο, ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Φεύγει δεν φεύγει, μη σώσει και φύγει, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να μας σώσει. Μνημόνια, δημοψηφίσματα, ένα πράσινο παπάκι και κανό. Από μπρος κενό από πίσω κανό, είναι από μόνος του ένα αστέρι... Και πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας. Μπίζνεσμαν. Ξεπούλησε.
Μάκαρος: Κατά κόσμον Ψωμιάδης. Παράγων του ποδοσφαίρου, πρόεδρος και καλός παίκτης κομπολογιού. Ντάγκλα – ντούγκλα και στημένα παιχνίδια. Τον έψαχνε η Αστυνομία με τη μύτη βουλωμένη, δεν τον μύριζε κι αυτός κολυμπούσε στη διπλανή πισίνα. Τώρα, στα Σκόπια καλά κρατείται, αύριο θα ζητήσουν οι Σκοπιανοί να τους δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» για να μας δώσουν πίσω τον Αγαπούλα!
Ο πρίγκιψ: Με τον Εμίρη του Κατάρ είχαμε πάρε δώσε, ούτε πήρε ούτε έδωσε και μετά, ήρθε ο πρίγκιψ. Το ρόδον του Ισπαχάν. Οι χίλιες και μία πνίχτες. Με έναν Τσάκα Τσούκα εκπρόσωπο, ζήτησε να αγοράσει τον Παναθηναϊκό. Ολόκληρο. Χάθηκαν οι πράσινοι που θα τους αγόραζε ένας πρίγκιπας, ετοιμάστηκαν για τον πριγκηπικό γάμο και μετά, η νύφη το ’σκασε. Μάθανε πως πουλιόμαστε και μας δουλεύουν όλοι. Μετά ήρθε μια πριγκίπισσα, αλλά μάλλον ήταν ο πρίγκιπας που είναι και λίγο κίνκυ. Και μετά σου λέει «σύλλογος μεγάλος».
Φωτοτυπίες: Η μεγαλύτερη επιτυχία της Δια Βίου και διαβόητης υπουργού Μάθησης και Παιδείας Διαμαντοπούλου. Σταρ Πιστολάκι 2011, Μις Σεσουάρ 2010, έγινε σεσουάρ για δολοφόνους στα σχολεία. Τα καταργεί σιγά σιγά. Φωτοτυπίες αντί για βιβλία, σε πολλά σχολεία υπάρχουν και καθηγητές σε φωτοτυπία.
Δραχμή: ο εφιάλτης στο δρόμο με τις δεκάρες. Επιστρέφει, δεν επιστρέφει. Ερχεται, δεν έρχεται. Κάτι μου θυμίζει αυτό. Η δραχμή είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Σκάσε και πλήρωσε, διαφορετικά θα επιστρέψεις στη δραχμή. Σιγά την απειλή. Εχουμε επιστρέψει γενικώς. Στην κόλαση.
Συσσίτια: Του Ελληνα ο τράχηλος κουτάλα υπομένει. Κουτάλα συσσιτίου. Είμαστε όμως ευπροσάρμοστοι. Τη μια μέρα διακοποδάνειο, την άλλη στην ουρά για συσσίτιο. Τελικά, αυτή η πανέξυπνη κυβέρνηση όσο παίρνει από φόρους θα τα ξοδέψει σε συσσίτια.
Έλληνας: Ναι. Δεν είμαι σίγουρος. Θα σας γελάσω. Μάλλον παραμύθια λέει η Ιστορία. Σας μοιάζουμε για Ελληνες με κατορθώματα; Για χώρα ηρώων; Τώρα θα μου πείτε έγινε ήρωας ο Παπανδρέου. ΟΚ. Το βουλώνω.