"Είμαστε ξεχωριστό έθνος, άρα μειονότητα", λένε κάποιοι Βλάχοι της Ελλάδας!!!

Ο  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας ξεκαθαρίζει ότι "αποτελούμε τμήμα του Ελληνικού Έθνους"
"Είμαστε ξεχωριστό έθνος, άρα μειονότητα", λένε κάποιο Βλάχοι της Ελλάδας. Και γίνεται μια προσπάθεια σύστασης εντός των Ελληνικών συνόρων βλάχικου "έθνους". Μάλιστα αφορμή για να "ανάψουν" τα πνεύματα δόθηκε από την πρωτοβουλία του Συλλόγου Βλάχων της Βέροιας να δημιουργήσει γραπτή βλάχικη γλώσσα και να την διδάξει. «Η Ελλάδα και ειδικότερα η περιοχή της οροσειράς της Πίνδου,
ανέκαθεν ήταν η ιστορική κοιτίδα της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης η οποία αποτελεί αναπόσπαστο και αδιαφιλονίκητο τμήμα του σύγχρονου ελληνικού έθνους. Για το λόγο αυτό, ουδείς δικαιούται να χαρακτηρίζει αυθαιρέτως ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού Έθνους ως «μειονότητα» μέσα στην ίδια του την πατρίδα, της οποίας άλλωστε η ιστορία βρίθει από παραδείγματα μεγάλων Βλάχων εθνικών ευεργετών που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή, το έργο και την περιουσία τους στο βωμό της ελευθερίας, της προκοπής και της ανάπτυξης της Ελλάδος και του ελληνισμού». Στο μεταξύ γειτονικές μας μας χώρες προσπαθούν  να οικειοποιηθούν την καταγωγή και την ιστορία των Ελλήνων Βλάχων, που ανέκαθεν είχαν ως κοιτίδα τους τον ελληνικό χώρο και κυρίως την περιοχή της οροσειράς της Πίνδου. Ειδικά η Ρουμανία έχει απλώσει τα… πλοκάμια της προπαγάνδας της, τόσο στην χώρα μας όσο και στην γειτονική Αλβανία, όπου ζουν  χιλιάδες Βλάχοι. Στόχος της να ταυτίσει κάθε βλαχόφωνη ομάδα στη νοτιοανατολική Ευρώπη με την ρουμάνικη διασπορά.