Σφάζονται μεταξύ τους οι Έλληνες στις τοπικές εκλογές της Αλβανίας

Αντί να μονοιάσουν, τρώνε τις σάρκες τους!!! Τρίβουν τα χέρια τους οι Αλβανοί από τη διάσπαση
Αλληλοτρώγονται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη γειτονική χώρα. Δικούς του υποψήφιους το "ΚΕΑΔ", δικούς του υποψήφιους το "ΜΕGA". Και φυσικά γίνεται μεγάλος χαμός. Προς χαρά των Αλβανών!!! Αντί να τα βρουν οι Βορειοηπειρώτες και να συσπειρωθούν μεταξύ τους, βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου. Έτσι, όμως, θα χάσουν το παιχνίδι και θα τρίβουν τα χέρια τους οι Αλβανοί. Πριν είναι πολύ αργά, ας αντιληφθούν την κατάσταση και ας αλλάξουν άμεσα ρότα. Αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι το προσωπιοκό συμφέρον του καθενός, αλλά η διάσωση του τόπου τους. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο και για τους ίδιους και για την περιοχή τους.Χαρακτηριστικά είναι κάποια αποσπάσματα από ανάλυση που δημοσιεύεται στο blog "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ". "Ο υπουργός Εργασίαας Σπύρος Ξέρρας, θα στηρίξει μάλλον τους υποψηφίους του νέου κόμματος, αλλά, αυτό που τον ενδιαφέρει στην περιφέρεια του, είναι να βγουν έπαρχοι της εμπιστοσύνης του. Όπως λένε, ουσιαστικά επέβαλε υποψήφιο στο "ΜΕGΑ"για την Κ. Δερόπολη τον Λευτέρη Μπαρούτα που είναι συγγενής του, υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει «ζημιά» στο Μαλιούκη, ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση στην υπόλοιπη περιφέρεια, όπως στους ανθρώπους του πρώην έπαρχου Π. Τόλη που θα προτιμούσαν για υποψήφιο τον ξάδερφο του Ντούλε Βαγγέλη Γκιέλιο.  
Στην Α. Δερόπολη για το ""ΜΕGΑ" εκτός του νυν έπαρχου  Κώτσιο Κώστα, λυσσωδώς διεκδικεί το χρίσμα και ο Παντελής Κουρεμένος. Από πλευράς "Ομόνοιας" η κατάσταση είναι ποιο ρευστή και τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των άλλων είναι των Πάνoυ Λιούλο, Γρηγόρη Τζούμπα, Άλκη Κώστα κ.α. Βαρόμετρο πάντως σε αυτή την επαρχία θεωρείται η στήριξη του πολύ γνωστού επιχειρηματία της Γλύνας Κώστα Σωτήρη. Στο Πωγώνι από πλευράς "Ομόνοιας" υποψήφιος θα είναι ο νυν Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Κύρος και από πλευράς "ΜΕGΑ" , ο νυν έπαρχος Μεϊντής.
Στο Μεσοπόταμο, ο έπαρχος για δύο φορές και μάλλον υποψήφιος για τρίτη με το χρίσμα της "Ομόνοιας" Θ. Καϊσης, έχει κύριο αντίπαλο τη φθορά της μεγάλης διάρκειας. Επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του "ΜΕGΑ" Γιώργο Στέργιο, με αρκετές διασυνδέσεις και στον αριστερό χώρο. Σφήνα στην αναμέτρηση θα είναι και ο πρώην έπαρχος (1996 -2000) Μιχάλης Μποζώρη.
Η Φοινίκη, είναι η επαρχία που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι μία αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του "ΜΕGΑ"  Ο Έπαρχος  κ. Λούτσης εκτός του ότι είναι ο ιθύνων νους της ίδρυσης του νέου κόμματος, είναι και ο βασικός διεκδικητής της προεδρίας του. Από την "Ομόνοια" κατεβαίνει ένα νέο πρόσωπο, ο Σωκράτης Σπύρος που στην τρέχουσα θητεία είναι πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου ενώ ο κ. Χαρμπάτσης, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό αγώνα. Στις μικτές επαρχίες του Λουκόβου, της Τζάρας, των Εξαμηλίων και στο Δήμο των Αγίων Σαράντα, τόσο η "Ομόνοια" όσο και  "ΜΕGΑ" δεν αναμένεται να έχουν υποψηφίους και θα στηρίξουν τα μεγάλα κόμματα, έναντι της βοήθειας που θα τους παρέχουν στις τρεις καθαρές Ελληνικές επαρχίες Αλύκο, Λιβαδειά και Δίβρη.
Στην Επαρχία Αλύκου από πλευράς "Ομόνοιας" διεκδικητές είναι ο  νυν Έπαρχος Ηλίας Θανάσης και ο πρώην έπαρχος με την "Ομόνοια" Χρήστος Καϊσης.  Από πλευράς "ΜΕGA" ακούγονται τα ονόματα του Χρ. Τσιάβου, του Λ. Χρήστου, του Ρολάντη Βασίλη ενώ μάλλον απίθανη θεωρείται η υποψηφιότητα ενός άλλου πρώην Επάρχου, του Σπύρου Παππά.
Στην Επαρχία Λιβαδειάς από πλευράς "Ομόνοιας" υπάρχουν  δύο διεκδικητές, Νταλιάνης και Παντέκης. Στο "ΜΕGΑ" ο επιχειρηματίας Ηλίας Καλυβιώτης (πατέρας του προέδρου της ΝΕΒ), θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι αυτός ο υποψήφιος και από καιρό κάνει προεκλογικό αγώνα. Ο άλλος υποψήφιος είναι ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Παππάς, που έχει αρκετούς υποστηρικτές στο κόμμα και στη βάση, με βασικό επιχείρημα ότι έχει ανώτατη παιδεία, ενώ ο Καλυβιώτης δεν έχει.
Στην Επαρχία Δίβρης, θα αναμετρηθεί το δίδυμο Καλτσούνη – Μπερέτη.