"Θα γίνει χαμός, αν δεν φύγουν οι μετανάστες"!!!

"Αυτό που με νοιάζει είναι να ζω ελεύθερος, χωρίς φόβο", γράφει κάτοικος του Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας. Ωστόσο οι αλλοδαποί δεν είναι σκυλιά να τους κλωτσάμε και να τους διώχνουμε από τα πόδια μας
"Θα γίνει χαμός αν δεν φύγουν οι μετανάστες από την Ηγουμενίτσα, γράφει κάτοικος του Λαδοχωρίου, απαντώντας σε άρθρο του blog "KAPETANISSES". Δημοσιεύουμε ολόκληρη την άποψή του, με τη διευκρίνιση ότι δεν συμφωνούμε σε όλα τα σημεία της. Και με την επισήμανση ότι οι μετανάστες είναι και αυτοί συνάνθρωποι, που έχουν την ανάγκη μας. Δεν είναι σκυλιά για να τους κλωτσάμε και να τους διώχνουμε από τα πόδια μας... Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα.
"Καποτε ζουσαμε στις αυλες μας ανεμελοι, το κλειδι δεν εβγαινε απο την πορτα, βλεπαμε τον γειτονα μας και πιναμε καφε, τα παιδια μας επαιζαν στις αλανες, πηγαιναν με τα ποδια στην πολη{σχολειο & φροντιστηρια}τα στελναμε στο Super Market.Για να μην γραφω τωρα τι γινεται απ'ολα αυτα. Ελα σε παρακαλω μια μερα στο Λαδοχωρι,θα σε φιλοξενησω και μετα μπορεις να αρθρογραφεις και να λες την γνωμη σου. Εξω απ'το χορο πολλα τραγουδια λεγονται... Δεν εισαι Ρατσιστης οταν υπερασπιζεις την περιουσια σου,δεν εισαι Ρατσιστης οταν φοβασαι για την ζωη σου. Αυτα που γινονται τωρα ειναι δειγματα, γιατι οπως και εσυ γραφεις, σε λιγο θα γινει "χιονοστιβαδα" και τοτε θαναι αργα.  Και τοτε θελω να ερθεις να μας παρηγορησεις. Μηπως ξεχνας τι εγινε προχθες στην Αθηνα που σκοτωθηκαν 2 παιδια αστυνομικοι απο την ομαδα ΔΙΑΣ; Μηπως ηταν Ελληνες που τους σκοτωσαν οι Μεταναστες; Έτσι εκαναν και οι γονεις μας στην ξενητια; Τωρα το ερωτημα για το ποιος φταιει δεν με νοιαζει.Αυτο που με νοιαζει ειναι να ζω ελευθερος,χωρις φοβο στην πολη μου,στο σπιτι μου.Να μην φοβαμαι το σκοταδι εξω απο την πορτα μου.Συμπονω και τους καταλαβαινω ολους αυτους που ζουν στο βουνο Αλλα Πρεπει να υπερασπισω πρωτα τα Δικα μου Δικαιωματα.Εαν δεν φυγουν ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ Λαδοχωριτες θα αντιδρασουμε.Οπως γραφεις Ζεις στο λιμανι και πρεπει να καταλαβαινεις και τι ζωη,δουλεια, κανουν σε καθημερινη βαση οι αστυνομικοι που περιπολουν συνεχεια κλπ.Δεν ειναι λυση να πανε στην "Γωνια". Τοτε θα γινουν χιλιαδες.Τροφη,στεγη,περιθαλψη και δεν πεταγομαι ως το Λιμανι μηπως και φυγω.Ετσι θα ειναι η ζωη του λαθρομεταναστη.Κλεινουμετο λιμανι και μετα θα το παρουν αποφαση ή θα φυγουν απο Αλβανια, Βουλγαρια ή να τους στειλουμε πισω στην Πατριδα τους.Χ ρηματα δινει το Κρατος για την επιστροφη τους.Φιλε-η σε λιγους μηνες ξεκιναει η τουριστικη περιοδος,τι εικονα θα δειξουμε,τι κατασταση θα επικρατησει,τι χαμος θα γινει, πιστευω να το καταλαβαινεις.Ξερεις ποσοι εργαζονται στα τουριστικα γραφεια στο λιμανι και τι φοβο εχουν καθημερινα.Κλειδωνουν τις πορτες και φοβουνται".