Το ΚΕΑΔ σαμποτάρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία

Το Ελληνικό Κόμμα της Αλβανίας, το ΚΕΑΔ, επιδιώκοντας την παραίτηση Μπερίσα, σαμποτάρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία. Μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να προτείνει εκπροσώπους για τις 66 περιφερειακές επιτροπές εκλογών (από δύο μέλη το Σ.Κ. και από ένα το ΚΕΑΔ), η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ( KQZ ) κήρυξε κενές τις θέσεις και θα αντικατασταθούν τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Αλβανικό Εκλογικό Νόμο, η σύνθεση των εφορευτικών και περιφερειακών εκλογικών επιτροπών αποτελούνται από εκπροσώπους κομμάτων, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις προηγούμενες
 εκλογές. Για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές που θα γίνουν την 8η Μαΐου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής (KQZ), οι περιφερειακές επιτροπές θα αποτελούνται από δύο μέλη που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα, δύο μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα μέλλος του LSI, ένα μέλος του ΚΕΑΔ, ενώ το έβδομο μέλλος θα προκύψει από κλήρωση των υπόλοιπων κομμάτων.
Η προθεσμία κατάθεσης των ονομάτων για τα KZAZ έληγε στις 8 Φεβρουαρίου και οι δύο αντιπολιτευόμενες παρατάξεις  Σ.Κ. και ΚΕΑΔ αρνήθηκαν να καταθέσουν τα ονόματα, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο λύση στην πολιτική κρίση με βασικό αίτημα την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα.