"ΘΑΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ

Κάποιοι επιθυμούν να «θάψουν» βαθύτερα την αρχαία Δωδώνη και συνεχώς την πολεμάνε, δήλωσε αγανακτισμένος ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Γιάννης Μπούκας.
Ενώ το Σάββατο η αρχαία Νικόπολη βραβεύεται, ανάμεσα σε 140 υποψηφιότητες από 24 χώρες, (από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «EUROPA NOSTRA»), η αρχαία Δωδώνη, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπούκας, «ποτέ δεν προτάθηκε για κάποιο βραβείο.
Κι αυτό, παρότι είναι αρχαιολογικός χώρος διεθνούς αξίας και αναγνώρισης. Ούτε έχει συμπεριληφθεί ακόμη, παρά τις προσπάθειες, στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO»! Αντί να αναδεικνύεται η Δωδώνη, που αποτελεί έμβλημα του Ηπειρωτισμού, υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.
Η υποβάθμιση της Δωδώνης δεν είναι θεωρητικός ισχυρισμός του Δημάρχου της περιοχής, ο οποίος επί 20 ολόκληρα χρόνια έχει ενεργό αγωνιστική συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά προκύπτει από τα ίδια τα πράγματα.
Αν και ο Δήμαρχος Δωδώνης απέστειλε πρόσφατα νέο έγγραφο στο υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας, εκ μέρους των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, να μάθει «τι μέλλει γενέσθαι», απάντηση δεν έλαβε.